مروری بر سوره واقعه بکن(1). ما آدم ها در سه دستهی کلی قرار خواهیم گرفت. السابقون السابقون. اصحاب الیمین، اصحاب الشمال. تو میخواهی جزو کدام باشی؟
شاید نتوانیم در همه مسائل جزو السابقون باشیم و یا در عمل، کم بیاوریم اما نیتمان کدام است؟ به همین خوب بودنها راضی شدهای یا خط مقدم را میخواهی؟
یادمان دادهاند خط مقدم را باید بخواهیم: وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا (2) اما تو چه؟ کدام را میخواهی؟
اگر مثل آن بنده خدا، السابقون را طالبی، بدان یکی از راههایش، این است که از خود و نیازهایت بگذری(3). فکر کن. به چه چیزهایی نیاز داری ؟ اهلش هستی در حالی که نیاز داری، به دیگران ببخشی آنچه نیازت را برطرف می کند؟
الهی که باشیم
از بالاترین درسهای عاشورا، همین از خودگذشتن است. در اینجا بیشتر بخوانید.
1. در فضیلت تلاوت سوره واقعه، روایات زیادى در منابع اسلامى ذکر شده است، از جمله در حدیثى از رسول خدا(علیه السلام) مى خوانیم: مَنْ قَرَاَ سُورَهَ الْواقِعَهِ کُتِبَ لَیْسَ مِنَ الْغافِلِیْنَ»؛ (کسى که سوره واقعه را بخواند، نوشته مى شود که این فرد از غافلان نیست (تفسیرمجمع البیان»، جلد 9، صفحه 212 و تفسیربرهان»، جلد 4، صفحه 273.)
2. وَالَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّیَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا (سوره فرقان/ 74) و کسانى اند که مى گویند پروردگارا به ما از همسران و فرزندانمان آن ده که مایه روشنى چشمان [ما] باشد و ما را پیشواى پرهیزگاران گردان
3. الکافی عن أبی بصیر عن
الإمام الباقر أو الإمام الصادق علیهما السلام ، قالَ :قُلتُ لَهُ :
أیُّ الصَّدَقَةِ أفضَلُ ؟ قالَ : جُهدُ المُقِلِّ ، أ ما سَمِعتَ قَولَ اللّه ِ
عز و جل : وَ یُؤْثِرُونَ عَلَى
أَنفُسِهِمْ وَ لَوْ کَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ»
تَرى
هاهُنا فَضلاً؟[الکافی : 4 / / 3.]
الکافى ـ به نقل از ابو بصیر ـ : به امام [باقر یا صادق علیهما السلام ]گفتم : کدام صدقه برتر است؟ فرمود: دِهِش بینوا. این سخن خداى عزّ و جلّ را نشنیده اى که : و [دیگران را ]بر خویشتن ، مقدّم مى دارند ، هرچند خودشان نیازمند باشند» . آیا در این جا مازادى مى بینى؟ ( یعنى آیا در آیه ، قیدى در خصوص این که مازاد نیاز خود را عطا مى کنند ، مى بینى؟ )
درباره این سایت